Felmeddelanden som inte klarar sig utan Google

Idag skulle jag lägga till en HP LaserJet 1200 i Lubuntu 12.04. Allting flöt på precis som jag förväntade mig i guiden tills jag skulle peka ut drivrutinen jag ville köra (PCL5e passar oftast skitbra till den här skrivaren, tillsammans med Gutenprint). Då får jag “CUPS server error”-meddelande som innehåller de (enda användbara bland flera) beskrivande orden “client-error-not-possible”.

Det var det jag hade att gå på. Processen att lösa det på blir: Öppna ny Chrome-flik, skriv in följande “lubuntu cups server error adding printer client-error-not-possible”, klicka på första svaret, lägg till smbclient, prova att lägga till skrivaren igen, cha-ching! Funkis skrivare!

Men vad i hela helsefyr är “client-error-not-possible” för ett beskrivande felmeddelande på att jag saknar smbclient? Jag svär högljutt inombords…

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>